Verantwoording fam

Scope

In het databestand kan iedereen worden opgenomen die rechtstreeks gerelateerd is aan het echtpaar Könemann – van Lenthe. Dat betreft natuurlijk alle nazaten, met hun partners, maar ook van iedereen hun voorouders en eventuele  afstammelingen van die voorouders. Zo lijkt het hele databestand meer op een genealogisch breiwerk dan op een stamboom.

Bronnen

De meeste genealogische informatie is afkomstig uit eigen verzameling.

Naast de standaardbronnen voor genealogisch onderzoek (plaatselijke en regionale archieven met DBT-registers, gegevens van de burgerlijke stand e.d., tegenwoordig gelukkig ook steeds meer online toegankelijk) heb ik voor de takken Van der Bregge, Hartgers, Karmiggelt, Oink/Eserman, Starink, Verbeek,  en  gebruik kunnen maken van het werk van ‘collega-genealogen’:

De meeste informatie uit deze genealogieën is ook wel weer in officiële bronnen te vinden, maar waar dan? Zulke bronnen helpen je vaak weer op weg, als het zoekproces te veel op dat naar de speld in de hooiberg lijkt.

Met de bronverwijzing bij de specifieke informatie ben ik betrekkelijk gemakzuchtig: ik vermeld gewoonlijk de toegang tot de vindplaats, maar niet de verwijzing tot de akte e.d. Wie de gegevens na wil zoeken, moet hiermee wel uit de voeten kunnen.

Techniek

De gegevens van deze database zijn verzameld in Brother’s Keeper, een sharewareprogramma (http://bkwin.com). De webpagina’s van de database zijn gemaakt met Humogen-PHP (http://www.huubmons.nl/software/). De overige pagina’s van de site zijn gemaakt in WebplusX5 (http://easycomputing.com).

Privacy

Mijn database bevat alle mij bekende personen, die binnen mijn zoekprofiel vallen. Van nog levende personen zijn echter geen gegevens vermeld.