Fam Könemann-van Lenthe

Welkom op mijn familiewebsite!

Om een eenvoudig inzicht te geven in de scope van deze website allereerst een klein stukje van mijn kwartierstaat:

Onze (ik heb twee broers en een zus) ouders zelf hebben hun wortels in Brummen. Mijn vader, Gerrit Könemann (1915 – 2006) is weliswaar in Ootmarsum geboren, maar woonde vanaf zijn eerste jaar tot zijn dood in Brummen. Mijn moeder (1917 – 2009) is er geboren en woonde er haar hele leven. De geboorteplaatsen van onze grootouders staan hierboven vermeld. Onze roots zijn dus voor een groot deel Gelders (en Overijssels, zoals verderop zal blijken).

Het verhalende deel van deze site is beperkt tot de families Könemann, Van Lenthe, Hartgers en Kaatman. De database is echter in de loop van de tijd verder uitgebreid, tot de voorouders van mijn kinderen en hun neef en nichten Dat betekent dus dat ik de voorouders van de aangetrouwde lijnen De Groot/De Jong/De Bruin ook in kaart heb gebracht. Dat brengt ons voor de voorouders van Dick de Groot en Marrie de Jong in de Rotterdamse regionen en voor die van Susanne de Bruin in de provincie Utrecht.

Van de aangetrouwde lijnen Gelauff, Zandbergen en Van der Krogt worden maar twee generaties weergegeven, omdat die op andere sites heel uitvoerig worden besproken (zie Verantwoording).

Via de navigatiebalk zult u snel terecht komen bij informatie over de verschilende onderwerpen.

Laatste wijzigingen van de database (maart 2013)

Aanzienlijke uitbreiding van de takken De Bruin (voorouders Susanne) en De Jong (voorouders Marrie).
Inperking tak Gelauff (voorouders Marjolijn, inmiddels op eigen Gelauff-site beschikbaar)